4 elemente esențiale pentru îngrijirea pielii pe care ar trebui să le începeți să folosiți la 20 de ani

Demachiant

Îngrijirea pielii începe de obicei cu pubertatea, deoarece hormonii sexuali ne măresc producția de ulei, contribuind la acnee și la pielea strălucitoare – generand aspectul de piele grasa. Incepe să te speli pe față înainte de culcare pentru a elimina murdăria zilnică de ulei, machiaj, poluare și murdărie, reduce astfel riscul de pori înfundați și acnee. Este, de asemenea, primul pas în a vă ajuta celulele pielii în eforturile lor de a inversa uzura zilei.

Tratamentul acneei

Când vine vorba de 20 de ani, vor apărea cosuri. Și, indiferent dacă se întâmplă tot timpul, sau din când în când este importanta păstrarea unui tratament pentru acnee în arsenalul dumneavoastră. Indiferent cât de bine ai grijă de pielea ta la 20 de ani, toată lumea face cosuri. Deci, investiti intr-un tratament – fie spălare pentru acnee, fie loțiune – care va ajuta la dispariția coșurilor.

 Hidratant

Indiferent dacă aveți o piele predispusă la acnee la 20 de ani sau nu, toată lumea are nevoie de o cremă hidratantă în regimul sau de îngrijire a pielii. În ciuda mitului comun, cremele de față nu provoacă cosuri. Dacă aveți pielea grasă și sunteți îngrijorat, alegeți un produs fără ulei. Dacă aveți acnee sau roșeață, alegeți una cu niacinamidă (vitamina B3) pentru a combate roșeața.

 Protecție solară

Toate regimurile de îngrijire a pielii trebuie să includă protecție solară cu spectru larg și ar trebui purtate pe tot parcursul anului. Protejându-te de soare scade riscul de a face cancer de piele și încetinește semnele îmbătrânirii. Studiile arată că radiația UV a soarelui cauzează 90% din îmbătrânirea pielii, deci nu este niciodată prea devreme să începi să-ți protejezi pielea.