6 elemente esențiale de îngrijire a pielii pe care trebuie să le folosiți la 40 de ani

Dacă 30 de ani sunt un moment pentru a începe să ne gândim la produsele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire, 40 de ani sunt un moment pentru a lua serios actiune cu privire la ele. Până la 40 de ani, rata noastră de rotație a pielii a încetinit până la dublu față de cea a primilor 20 de ani (45 de zile vs. 20 de zile în medie).

Vindecarea noastră de zgârieturi și acnee durează mult mai mult și până acum am avut mult timp la soare și poluare pentru a ne deteriora ADN-ul pielii, crescând riscul de cancer și descompunând colagenul pielii mai repede decât îl putem înlocui.  În plus, ridurile apar în zonele feței cu cea mai mare mișcare, cum ar fi fruntea, între sprâncene și în jurul ochilor și gurii.

Deși toate acestea pot părea puțin înfricoșătoare, din fericire există lucruri pe care le puteți face pentru ca acest lucru să pară mai puțin intimidant.


Un demachiant hidratant

 Ca in toate celelalte decenii din viața ta, curățarea pielii în fiecare zi este o necesitate absolută. Spălarea feței înainte de culcare nu numai că ajută să scapi de murdăria zilnică de ulei, machiaj, poluare și murdărie, ci și șansa de a obține porii înfundați. Este, de asemenea, primul pas în a ajuta celulele pielii în eforturile lor de a inversa uzura zilei.

Serul antioxidant

Are ca scop protecția și prevenirea cu ajutorul unor antioxidanți puternici. Acesta este motivul pentru care dermatologii sugerează păstrarea unui ser bogat în antioxidanți pentru a ajuta la protejarea pielii de repercusiunile expunerii la soare și de poluare.

Retinol

Deși este posibil să fi adăugat un produs de îngrijire a pielii cu retinol la rutina dvs. de 30 de ani, 40 de ani sunt despre super ingredientul anti-îmbătrânire. Sunt peste 40 de ani de date științifice care arată că retinoizii topici (vitamina A) ajută la reducerea liniilor fine prin creșterea sintezei de colagen și scăderea descompunerii colagenului. Retinolul corectează, de asemenea, daunele provocate de soare și îmbunătățește textura și decolorarea pielii.

O cremă de față delicată

Indiferent de vârsta ta, crema de față este întotdeauna o necesitate. Pentru cei 40 de ani, dermatologii sugerează o cremă hidratantă mai concentrată, care ajută la identificarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile, petele întunecate și multe altele.

Cremă de ochi pentru combaterea problemelor specifice

Când vine vorba de cremele pentru ochi în anii 40, ajungeți la una care să se concentreze pe probleme specifice de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile și cearcănele. Folosirea unei creme pentru ochi care este formulată având în vedere un anumit tip de piele nu numai că se poate asigura că conturul ochilor este sănătos și luminos, dar poate contribui și la diminuarea semnelor de îmbătrânire.

Protecție solară cu zinc

Ca la orice varsta, ar trebui să luați în serios protecția solară. Cu condiția să utilizați protecție solară zilnică, veti remarca ca piele va fi mai sanatoasa si mai stralucitoare.