Cele mai bune 5 uleiuri naturale pentru nevoile tale de păr

Uleiurile naturale sunt aproape cel mai bun lucru pe care îl poți folosi pe păr. Sunt pline de substanțe nutritive care întăresc, repară și condiționează atât părul, cât și pielea capului. Și ele sunt naturale, astfel încât să le puteți aplica fără să vă faceți griji cu privire la substanțele chimice dure sau aditivii toxici.

În plus, sunt complet personalizabile, fiecare vizând o problemă de păr diferită. Indiferent dacă aveți păr subțire și fragil, păr încrețit sau scalp uscat și cu mâncărime, vedeți ce uleiuri ar trebui să adăugați în rutina de îngrijire a părului.

1. Ulei de avocado

Cel mai bun pentru părul subțire, slab sau fragil

Uleiul de avocado este un făcător de minuni pentru părul subțire, deoarece este ușor și bogat, cu proprietăți reparatoare și întăritoare. La fel ca și avocado, uleiul de avocado este alcătuit din acizi grași, antioxidanți, vitamina E și proteine ​​- toți nutrienții esențiali pentru părul sănătos. Părul subțire tinde să se spargă cu ușurință, mai ales atunci când este expus la instrumente de coafură pentru căldură, cum ar fi uscătoarele și frezele, astfel încât adăugarea unui ulei care ajută la repararea ruperii și la întărirea firului de păr este ideală.

2. Ulei de flori de trandafir

Cel mai bun pentru părul uscat, deteriorat

Uleiul de flori de trandafir este un antioxidant natural cunoscut, bogat în vitamine și minerale. Se absoarbe rapid și ajută la repararea daunelor prin refacerea părului cu lipide esențiale, cum ar fi ceramide și ingrediente bogate în acizi grași. Uleiul de flori de trandafir ajută la prevenirea daunelor viitoare care pot fi cauzate de radicalii liberi. De asemenea, se blochează în umiditate fără a cântări părul sau a-l face să pară gras.

3. Ulei de migdale dulci

Cel mai bun pentru părul tern

Uleiul de migdale dulci conține o concentrație ridicată de proteine ​​și vitamine A, B, D și E, toate acestea ajutând la strălucirea părului altfel lipsit de lumină. Este, de asemenea, ușoară, ceea ce îl face o resursă excelentă pentru protecție de tip „leave-in” și strălucire extinsă. De asemenea, deoarece are proprietăți emoliente, îmbunătățește moliciunea și manevrabilitatea părului, oferindu-i un aspect general sănătos, mai strălucitor.

4. Ulei de argan

Cel mai bun pentru par rebel

Uleiul de argan este un ingredient excelent de adăugat la orice rutină de îngrijire a părului, deoarece este încărcat cu proprietăți de condiționare profundă care ajută la înmuierea părului și la combaterea crețului. Uleiul în sine este alcătuit din acizi grași, vitamina E și antioxidanți care, atunci când sunt aplicați direct pe scalp, hrănesc și întăresc părul. Este, de asemenea, ușor și poate fi utilizat pe părul uscat ca agent de coafare, oferind părului o strălucire subtilă și îmblânzind foliile.


5. Ulei de cocos

Cel mai bun pentru sănătatea scalpului și părul deteriorat

Uleiul de cocos este unul dintre acele ingrediente care pot fi folosite din cap până în picioare. Acest ingredient puternic îmbunătățește puterea părului și împiedică părul să devină uscat și fragil. Este format din antioxidanți și substanțe nutritive precum vitamina E, vitamina K și fier, care ajută la combaterea și eradicarea mătreții. De asemenea, conține proprietăți antifungice și antimicrobiene care mențin scalpul și părul curate și protejate.