Cum se aplică Retinolul pentru a obține rezultate maxime

Este posibil să fi auzit despre beneficiile retinolului de reducere a ridurilor, dar s-ar putea să nu înțelegeți exact ce este acest ingredient erou – sau tot ce poate face pentru pielea dumneavoastră.

În esență, retinolul aparține clasei de ingrediente cunoscute sub numele de retinoizi, care sunt derivate din vitamina A. Retinolul acționează pentru a stimula producția de colagen și a accelera rotirea pielii, netezind liniile fine și ridurile și estompând urmele acneei, decolorarea și petele în acest proces. Veți găsi retinolul ca ingredient de bază în multe seruri și creme anti-îmbătrânire.

Având în vedere beneficiile impresionante ale retinolului, acesta este un favorit printre mulți dermatologi. Pentru a vă ajuta să înțelegeți retinolul și cum să-l utilizați cel mai bine, am cerut dermatologilor de top să aprofundeze cum să faceți ca retinolul să funcționeze pentru pielea dumneavoastră.

Cum se aplică Retinol pentru cele mai bune rezultate

Pe cât de eficient este retinolul atunci când este vorba de inversarea daunelor, modul în care îl aplicați poate afecta rezultatele pe care le vedeți. Deoarece acest produs poate face uscarea pielii și uneori roșeață, cel mai bine este să discutați cu dermatologul înainte de a începe un regim de retinol. Majoritatea medicilor dermatologi sfătuiesc să înceapă mai întâi cu produse care conțin o concentrație scăzută (0,25% sau 0,3%) de ingredient și să vadă cum reacționează pielea înainte de a trece la concentrații mai mari.

Iată cum să încorporezi retinolul în rutina de îngrijire a pielii:

Pasul 1: Spală-ți fața și aplică cremă pentru ochi. O cremă de ochi vă va ajuta să vă protejați pielea delicată din jurul ochilor.

Pasul 2: Așteptați câteva minute până când pielea dvs. este complet uscată. Acest lucru este important, deoarece dacă pielea este umedă, retinolul va putea absorbi mai adânc în piele și ar putea provoca iritații. Vrem să aplicăm creme hidratante și seruri pe pielea ușor umedă, dar niciodată retinol.

Pasul 3: Luați o cantitate de mazăre din retinol și, începând de la bărbie, aplicați cu vârful degetelor în mișcări în sus și în exterior.

Pasul 4: Finalizați cu crema hidratantă.

Pasul 5: nu uitați să aplicați o protecție solară cu spectru larg în dimineața următoare, deoarece retinolul face pielea mai sensibilă la soare.

Cât de des să se aplice Retinol

Începeți prin aplicarea unei cantități de retinol de dimensiunea unui bob de mazăre pe întreaga față în fiecare sear. Amintiți-vă că durează câteva săptămâni pentru ca pielea dvs. să se adapteze la produs, deci este mai bine să o folosiți cu ușurință la început și să vă creșteți treptat utilizarea pe măsură ce trece timpul.

Dacă pielea ta devine uscată sau iritată, dermatologii sugereaza să te reții la fiecare a treia noapte sau chiar o dată pe săptămână.

Cele mai bune produse de îngrijire a pielii de utilizat cu Retinol

 Când începeți pentru prima dată un regim de retinol sau dacă pielea dvs. este sensibilă, este bine să nu combinați retinolul cu alte ingrediente potențial iritante, cum ar fi acizii alfa sau beta hidroxi sau exfolianții fizici și exfoliantele.

Cel mai bun produs pe care îl puteți utiliza împreună cu retinolul este o cremă hidratantă, care poate ajuta la hidratarea pielii și la reducerea riscului de iritație de la retinol. Unii oameni chiar preferă să-și amestece retinolul cu o cremă hidratantă pentru a-l dilua. Dacă doriți să utilizați alte ingrediente active (cum ar fi vitamina C) ca parte a rutinei de îngrijire a pielii, luați în considerare utilizarea acestora la un moment diferit al zilei decât atunci când aplicați produsul retinol.

Când să ne așteptăm la rezultate

Ca și în cazul oricărui alt produs de îngrijire a pielii, cheia pentru a vedea rezultatele este utilizarea consecventă. Retinolul nu va oferi rezultate vizibile rapid, deci răbdarea este esențială. Îmbunătățirile modificărilor texturale durează aproximativ două până la patru luni pentru a începe să devină vizibile. Cu utilizarea continuă, veți vedea din ce în ce mai multe schimbări pozitive – așa că găsiți un retinol pe care îl iubiți și rămâneți cu el.