Produsele de îngrijire a pielii pe care ar trebui să le folosiți dupa 50 de ani

Cu fiecare deceniu din viața noastră, începem să experimentăm o schimbare semnificativă a pielii și a frumuseții noastre – iar pentru femeile de peste 50 și 60 de ani, aceste schimbări vor fi provocatoare. Liniile și ridurile devin mai vizibile pe măsură ce pielea noastră devine mai uscată, mai subțire și mai sensibilă. Pielea ar putea începe să arate crepey și slăbită, deoarece începe să piardă colagen și elastină. Și ani de expunere neprotejată la soare ne vor bântui sub formă de pete întunecate și tonuri inegale ale pielii.

Sună fără speranță, știm. Are pielea noastră chiar și o șansă împotriva declinului rapid al hormonilor și al schimbărilor drastice prin care trece corpul nostru în anii 50-60? Raspunsul este da. În acest moment al călătoriei dvs. de îngrijire a pielii, accentul ar trebui să fie menținerea sănătății pielii și asigurarea faptului că pielea are tot ce este necesar pentru a se proteja și a se apăra împotriva unor daune suplimentare.

 Demachiant exfoliant

Indiferent de vârstă, un produs de curățare este întotdeauna primul pas în rutina de îngrijire a pielii. Acestea fiind spuse, pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea corpului nostru de a se vindeca continuă să scadă, cu o rotație a pielii încetinindu-se la peste 60 de zile pe fața noastră. Pentru a combate acest lucru, utilizati un produs de curățare cu exfoliant chimic delicat cu acid glicolic pentru a îndepărta o parte din pielea uscată care se acumulează.

 Ser cu ingrediente care întârzie imbatranirea

Deși pot exista dezavantaje ale îmbătrânirii, există și avantaje. Vestea bună este că penetrarea ingredientelor topice este îmbunătățită pe măsură ce pielea noastră se subțiază, astfel încât proteinele active precum factorul de creștere și peptidele pot fi mai eficiente în stimularea căilor corective în piele care au încetinit odată cu înaintarea în vârstă. În plus, dermatologii sugerează păstrarea unui ser antioxidant în rutina zilnică, deoarece pielea poate deveni mai predispusă la deteriorare în acest deceniu în viață și nu numai.

 Retinol cu ​​o concentrație mai mică

Un alt produs pe care să îl folosești în continuare dupa 50 de ani? Retinol. Cu toate acestea medicii avertizează împotriva utilizării unor formule mai puternice dupa 50 de ani deoarece pielea noastră este mai subțire, va absorbi mai ușor ingredientele care pot irita pielea. Este posibil să fie nevoie să vă reduceți retinolul sau să treceți la un antioxidant mai blând.


Cremă de față bogată sau hidratanta

Dupa 50 de ani, pielea noastră nu numai că începe să devină mai subțire, dar și mai uscată. Căutați produse fabricate cu uleiuri precum jojoba sau semințe de ricin în calitățile lor protectoare și emoliente, precum glicerina și acidul hialuronic care vă pot trage apa înapoi pe piele. Cu cât este mai groasă, cu atât mai bine

Creme exfoliante chimice delicate

În plus față de produsul de curățare, vă recomandăm să utilizați un exfoliant chimic delicat o dată sau de două ori pe săptămână, indiferent dacă este vorba de crema sau masca.