Păstrați-vă copiii ocupați când sunteți blocați acasă

Bolnaviori? Zi cu zapada? Zi ploioasa? Indiferent de motiv, o zi înăuntru și departe de rutina dvs. normală poate fi puțin stresantă – mai ales dacă școala sau gradinita sunt închise și încercați să lucrați de acasă în timp ce vă îngrijiți de copii.

Dacă sunteți în căutarea unor activități cu impact ridicat care să îi ajute pe copii să învețe, să crească și să se dezvolte în timp ce sunt acasă, consultați lista de mai jos.

Am adunat 12 idei pentru a menține copiii de toate vârstele ocupați și implicați.

Copii mici și preșcolari

Dacă copilul dumneavoastră obișnuiește să meargă la îngrijirea preșcolară o zi liberă neașteptată i-ar putea face să dorească structura și instrucțiunile pe care le primesc în fiecare zi.

Nu trebuie să le reproduceți ziua școlară pentru a-i ține ocupați și fericiți – în schimb, încercați activitățile de mai jos pentru a le menține ocupate înainte și după somn.

Ajutor in Bucatarie

Majoritatea copiilor mici adoră să se joace în bucătărie. Când sunteți acasă toată ziua, veți avea cu siguranță mese de pregătit.

În loc să încercați să vă mențineți copilul ocupat în timp ce gătiți, invitați-l în bucătărie și bucurați-vă de colaborarea cu ei la următoarea masă sau gustare.

Cu boluri și ustensile din plastic sau silicon, acestea pot ajuta la realizarea unor lucruri precum: spălați fructele și legumele, amestecați ingredientele uscate și umede împreună, scoateți sau amestecați ingredientele, amestecați ingrediente moi, cum ar fi bananele.

Sparge bulele

Nu este nimic mai distractiv pentru un copil decât să sufle și să spargă bule. Mergeți la curtea din spate (dacă puteți) sau in balcon și bucurați-vă de o distracție plină de bule.

Creați-vă propriile bule cu: 1/2 cană sirop de porumb 3 căni de apă 1 cană de săpun de vase

Sfat: Se amestecă mai întâi siropul de porumb în apă. Apoi amestecați ușor în săpun de vase, încercând să nu formați bule în acest proces! Pentru o abordare mai puțin dezordonată, puteți încerca și o mașină cu bule.

Pictura

În timp ce artele și meșteșugurile elaborate sunt probabil în afara ligii tale, majoritatea copiilor mici se bucură să creeze și să experimenteze cu vopsea.

Extindeți activitatea oferind o varietate de obiecte cu care pot picta. Ei pot încerca frunze, tampoane de bumbac, furculițe sau chiar propriile degete!

Organizați un cursa cu obstacole

Copiii din această categorie de vârstă adoră adesea cățărarea, târârea, săriturile și rularea. Ajutați-i să se angajeze în partea lor fizică prin stabilirea unui curs de obstacole în interior.

Pentru copii de la 5 la 7 ani

Copiilor din această categorie de vârstă le place să exploreze lucruri noi la fel de mult pe cât apreciază structura și programul.

Îl poți ajuta pe cel mic să se simtă entuziasmat de ziua viitoare oferindu-ți idei precum cele de mai jos.

Lasă-i să construiască

Nu este nevoie de multe materiale speciale pentru ca copiii să aibă tot ce au nevoie pentru a construi. Pentru a le începe, umpleți un coș sau o cutie cu: lipici meșteșugăresc cutii de țesuturi goale sau cutii de pantofi, role de hârtie igienică sau role de prosoape de hârtie, resturi de lemn. Delegati-i să construiască un oraș sau ceva din propria lor imaginație!

Diverse activitati in casa

În timp ce treburile s-ar putea să nu pară distractive pentru majoritatea adulților, copiilor le place adesea să participe și să ajute la activitatile adulților.

Nu există timp ca prezentul pentru a-ți ajuta copilul să învețe să măture, să încarce mașina de spălat vase sau să-și facă patul.

Copiii de această vârstă sunt, de asemenea, adesea campioni la spalat – ce e mai placut decat joaca cu apa?

Păstrați-i implicati cerând ajutor pentru sortarea rufelor după categorie sau culoare. De asemenea, pot ajuta la asocierea șosetelor și la plierea prosoapelor.

Miscare

Nu este nimic mai epuizant pentru un părinte decât un copil care trebuie să ardă ceva energie. În loc să lăsați energia să se acumuleze toată ziua, luați pauze frecvente de la jocul liniștit, munca la școală și timpul de ecran pentru a intra în mișcare.

Faceți o listă de jocuri de mișcare de 5 minute și presărați-le pe tot parcursul zilei ori de câte ori copilul dumneavoastră are nevoie de puțină mișcare. Mama, pot? Simon spune, lumină roșie, lumină verde, şotron – sunt doar cateva idei.

Pentru copii de la 8 la 10 ani

Pe măsură ce copiii încep să crească în vârsta școlii elementare superioare, devin adesea mai independenți și gata să se joace sau să lucreze singuri.

Dar doar pentru că sunt mai independenți decât copiii mai mici din familie nu înseamnă că sunt gata să își planifice singuri activitățile zilnice. Consultați activitățile de mai jos pentru câteva idei creative!

Puneți-i să scrie o scrisoare

Când au ieșit de la școală și nu interacționează cu prietenii, copiii mai mari pot începe să se simtă mai puțin izolați social. Încurajează-ți copilul să facă tot ce poate pentru a rămâne în contact cu prietenii și cei dragi scriind o scrisoare cuiva care îi pasă.

În timp ce orice creion și hârtie va fi ok, oferirea unui set de papetărie poate face această activitate să se simtă deosebit de specială.

Puneți-i să creeze o carte de benzi desenate

Scrierea unei cărți de benzi desenate este o modalitate excelentă pentru copilul tău de a-și extinde imaginația în timp ce se antrenează la citit și scris.

Ajută-l pe copilul tău să creeze o schemă generală a unei povești sau arată-le exemple de cărți de benzi desenate care ți-au plăcut în trecut. Apoi, faceți un pas înapoi și lăsați-i să preia creația propriei lor benzi desenate.

Mergeți la o plimbare prin natură

Dacă puteți, faceți o scurtă plimbare cu copilul dumneavoastră. Nu trebuie să mergeți departe sau să vă îndreptați către un parc pentru a face această activitate.

În schimb, vezi ce poți găsi în propriul cartier. În timp ce mergi, încurajează-ți copilul să-ți arate copacii, plantele și gândacii despre care știu numele.

Dacă puteți, faceți o fotografie celor pe care nu le recunosc. Când ajungeți acasă, puneți-vă copilul să petreacă ceva timp cercetând lucrurile pe care le-au văzut în plimbare.

Lasă-i să devină ninja!

Dacă poți ieși în aer liber, nimic nu-l va face pe copilul tău să se miște la fel ca și cum ar avea propriul lor curs ninja pe care să-l practice. Luați în considerare un pachet inițial de curs ninja o investiție în creativitatea și capacitatea lor fizică. Vor ajunge să petreacă timp aranjând și reamenajând obstacolele, precum și completând cursul mereu.


Sfaturi pentru părinți

O zi sau două acasă ar putea părea usoare, dar perioadele mai lungi pot începe să devină puțin provocatoare.

Dacă sunteți departe de rutina obișnuită timp de câteva zile sau mai mult, încercați să implementați aceste sfaturi.

Stabiliți o rutină

Dacă copiii dvs. sunt departe de școală sau nu participă la activitățile lor normale, crearea unei rutine zilnice îi va ajuta să se simtă cât mai normal posibil.

Setați un timp de trezire zilnic și apoi blocați ziua pentru diferite tipuri de activități, cum ar fi ora interioară timpul în aer liber activitatea școlară joc creativ sau meșteșuguri gustare și prânz

Ocupati-va in schimburi, dacă este posibil

Dacă aveți un co-părinte sau un alt adult care locuiește în casa dvs., încercați să configurați un program de schimb, astfel încât să obțineți amândoi un timp de lucru neîntrerupt și timpii de nefuncționare în timpul zilei.

În timp ce unele familii preferă să pornească și să oprească la oră, altele preferă să desemneze un părinte care să se ocupe de dimineți și celălalt care să se ocupe de după-amiază.

Nu te stresa pe lucrurile mici

Poate fi o provocare să-ți vezi casa ca o mizerie, copiii încă în pijamale la prânz și ziua ta de lucru fiind înghesuiți în trepte din ce în ce mai scurte. Amintiți-vă că această situație este temporară și că în cele din urmă lucrurile vor reveni la normal. Faceți tot posibilul să renunțați la lucrurile mici și încercați să găsiți bucurie în timpul îndelungat pe care îl aveți cu copiii dvs.