Pregătirea pentru paternitate: 10 moduri de a te pregăti să devii tată

Indiferent dacă aveți încă de-a face cu șocul sau așteptați acest moment de ani de zile, aflarea că veți fi tată este un moment care definește viața.

Este normal să aveți un amestec de sentimente, de la bucurie pură la teroare absolută – chiar dacă acest lucru a fost întotdeauna dorit. Cu sinceritate, este greu să te simți vreodată complet pregătit să devii tată.

Cu toate acestea, avem câteva idei pentru dvs. în timp ce așteptați nașterea micuțului dvs. și, de asemenea, să le puneți în aplicare în lunile interesante, dar obositoare, exaltante, dar epuizante de urmat!

1. Începeți cercetarea

Este posibil să nu fiți cel care duce fizic copilul, dar asta nu înseamnă că nu faceți parte din experiența sarcinii și nașterii.

La fel se poate întâmpla și pentru cei care folosesc un surogat sau adoptă – cu siguranță există modalități de a te simți implicat. O mulțime de cărți sunt scrise pentru tăticii viitori, dar nu trebuie să vă limitați la acestea.

Alăturați-vă unor grupuri online sau înscrieți-vă la un buletin informativ privind sarcina. Dacă partenerul dvs. se confruntă cu simptome de sarcină, de la greturi de dimineata până la arsuri la stomac, cititi despre asta.

Înțelegerea a ceea ce simt vă poate ajuta să îi sprijiniți mai bine pe măsură ce vă poartă copilul. Când sosește timpul pentru travaliu, naștere și îngrijirea unui nou-născut, știind la ce să ne așteptăm poate face ca totul să fie o experiență mult mai bună.

2. Mentine sanatatea

Înainte ca bebelușul să sosească este un moment excelent pentru a vă concentra pe propria sănătate.

Dacă fumezi, încearcă să renunți. Sa demonstrat că expunerea la fum în timpul sarcinii crește riscul de defecte cardiace congenitale la nou-născuți.

Cum vă sunt obiceiurile alimentare? A mânca bine acum vă va ajuta să vă alimentați zilele lungi (și nopțile!) de noi părinți. Dacă dieta dvs. ar putea beneficia de unele mici modificări, luați în considerare aceste swap-uri sănătoase.

Sau adăugați la mâncare câteva alimente bogate în fibre și care stimulează imunitatea. Dacă a trecut ceva timp, programați anual un fizic împreună cu medicul de familie sau cu medicul internist. Și aflați dacă sunteți la curent cu toate vaccinările, cum ar fi tusea convulsivă.

3. Vorbește deschis cu partenera ta

Acum este un moment minunat pentru a începe discuții despre genul de părinți pe care intenționați să fiți. Sunteți amândoi în alăptare? (Sprijinul din partea tatălui este esențial pentru succesul alăptării!)

Vrei ca bebelușul să doarmă într-un pătuț în propria cameră imediat ce ajungi acasă? Veti lucra amândoi? Ce planuri aveți pentru îngrijirea copiilor?

Amintiți-vă că aceste lucruri sunt încă teoretice pentru amândoi. Odată ce copilul ajunge, sentimentele tale se pot schimba. Alăptarea poate fi mai dificilă decât sperați sau poate doriți să vă regândiți sentimentele legate de scutecele cu pânză.

Există, de asemenea, discuții care nu vor fi relevante încă, dar sunt importante totuși.

4. Începeți să jucați în echipă

Apropo de a fi pe aceeași pagină, este momentul să începeți să vă gândiți la voi înșivă ca echipă. Tu, co-părintele și bebelușul dvs. sunteți legați pe viață, chiar dacă relația dvs. romantică cu co-părintele nu continuă.

Este o idee bună să începeți să vizualizați totul prin acel obiectiv și să renunțați la menținerea scorului ca și cum ați fi într-o competiție. Dacă persoana care-ți poartă copilul se simte epuizată și se confruntă cu greturi de dimineață, ajutându-l, te ajută și pe tine și pe copilul tău.

5. Decide ce fel de tata vrei sa fii

Nu toată lumea are o relație excelentă cu propriul tată. Dacă aveți norocul de a avea un tată grozav, vă recomandăm să fiți la fel ca el – și asta e minunat.

Dacă tatăl tău a lăsat multe de dorit, s-ar putea să te simți nervos cu privire la rolul tău de tată. Vestea minunată este că veți putea decide cum abordați părința. Găsiți-vă propriile modele de paternitate. Creați acest rol de la zero și depinde de dvs. să decideți cum doriți să arate.

6. Discuta cu alti tati

Pe această notă, este minunat să găsiți alți tați pentru grupul dvs. de prieteni. A avea pe cineva familiarizat cu provocările părintești îți oferă o ieșire și un loc unde să pui întrebări, să te descurci sau să compatisezi cu privire la experiența de a deveni tată. Există grupuri online, grupuri bisericești și grupuri pe care le puteți găsi prin intermediul medicului sau spitalului.

7. Mergeți la programări ori de câte ori puteți

Programările prenatale sunt o modalitate excelentă de a vă entuziasma de sarcină. Desigur, există experiența de a-ți vedea bebelușul la ultrasunete, dar chiar și celelalte verificări de rutină te pot ajuta să te conectezi la sarcină și să afli mai multe despre ce să te aștepți.

Ai ocazia să îți pui propriile întrebări, să afli ce experimentează partenerul tău și să afli mai multe despre dezvoltarea bebelușului tău.

8. Recunoașteți că viața sexuală se poate schimba

A deveni părinte poate avea cu siguranță un efect asupra vieții tale sexuale. Din primul moment în care aflați că partenerul dvs. se așteaptă să simțiți o serie de emoții – conectate intens la ele și poftind la intimitatea sexului, nervoasă pentru a face orice poate afecta sarcina sau pur și simplu … confuz.

Acesta este un alt loc în care comunicarea deschisă este esențială. Veți auzi multe glume despre cum s-a încheiat viața sexuală sau despre schimbările care se întâmplă corpului în timpul sarcinii. Aceste comentarii nu sunt utile și ignoră complexitatea emoțională a sexului și a părinților.

Realitatea este că sexul după sarcină va dura timp – și nu vorbim doar despre recuperarea de 6 săptămâni care este sugerată pentru vindecarea fizică după travaliu și naștere. Este important să fii sensibil la toate schimbările prin care treci amândoi – lipsa somnului, alăptarea, impactul emoțional al unui nou-născut – și să comunici cu partenerul tău despre nevoile lor și ale tale atunci când vine vorba de intimitate și sex.

Dar sexul după un copil poate fi și mai bun. Sunteți conectat în moduri în care nu ați fost niciodată și experiența comună de a deveni părinți poate aduce mai multe cupluri și mai aproape.

9. Sărbătoriți reperele

De multe ori progresul sarcinii se concentrează asupra gravidei, dar și tu faci parte din aceasta. Mergeți la cumpărături cu partenera dvs. pentru a alege articole pentru bebeluș.

Păstrați un jurnal despre cum vă simțiți. Fă-ți o mulțime de fotografii de-a lungul sarcinii. Documentarea acestor schimbări de viață este la fel de importantă pentru dvs.!

10. Îmbrățișează-ți locul în pregătiri

Sunt multe de făcut pentru a ne pregăti pentru o nouă sosire. Cu siguranță nu este vorba doar de purtarea copilului. Pregătirea camerei, economisirea de bani, cercetarea îngrijirii copilului și multe altele vor trebui abordate pentru a vă pregăti nou-născutul.

S-ar putea să descoperiți că vă face plăcere să faceți parte din toate sarcinile sau că sunteți mai potrivit pentru a gestiona doar anumite aspecte. Căutați multe modalități de a vă implica în pregătiri.

Câteva sugestii: învățați cum să instalați și să folosiți scaunul auto (și să vă oferiți voluntari pentru a-i învăța pe ceilalți) efectuați apeluri telefonice despre îngrijirea copiilor sau asigurări puneți împreună mobilierul sau vopsiți camera cercetează cele mai bune purtătoare sau formulă pentru bebeluși ia o clasă la naștere sau alăptare cu partenerul tău discutați cu angajatorul despre opțiunile de concediu împachetează geanta de spital