7 moduri distractive de a face intoarcerea la scoala mai vesela

În acest an școlar, este timpul să aduceti putina culoare in viata copiilor. Nu numai că anul trecut a însemnat restricții uriașe pentru copii, dar chiar înainte de aceasta utilizarea tot mai mare a rețelelor de socializare, programele suplimentare, școlarizarea competitivă și multe altele înseamnă că copiii au simțit presiunea crescândă pentru a se descurca bine și pentru a se potrivi. Și credem că anul acesta intoarcerea la școală ar trebui să fie mai puțin despre revenirea la normal – și mai mult despre îmbrățișarea bucuriei de a face lucrurile în mod unic și colorat.

Adesea, cea mai bună sursă de inspirație și sfaturi este de la alți părinți. De aceea, am decis să discutăm cu părinții din comunitate pentru a vedea cum fac anii școlari care urmează să devină mai veseli și mai interesanți pentru copiii lor. Cu siguranță, nimic din toate acestea nu a fost ușor – și probabil că am putea cu toții să mai suportăm câteva momente de sărbătoare și distracție în viața noastră. Așadar, într-un efort de a profita la maximum de o situație nu tocmai placuta, iată cum fac unii părinți exact asta.

Creați momente speciale

Trebuie să recunoaștem că copiii au pierdut unele lucruri care fac copilăria atât de specială. În schimb, putem recrea acele momente speciale și dorite care nu s-au întâmplat anul trecut sau putem crea altele noi care pot ajuta copiii să se joace și să se conecteze. De exemplu, planificați ceva pe care copilul dvs. a dorit să îl facă, care îi ajută să-și exploreze pasiunea, cum ar fi o călătorie specială sau o zi de distracție cu un părinte, unul câte unul. Sau să ai o zi tâmpită – cum ar fi o zi în care toată lumea din familie face tot ce își dorește copilul (în mod rezonabil, desigur!), Cum ar fi să meargă la activități preferate toată ziua și să se termine cu clătite cu ciocolată pentru cină. Acestea pot ajuta la începutul noului an.

Faceți din învățare un joc

Amintiți-vă, viața este un joc … iar jocurile sunt menite să fie jucate. Dezvoltați modalități noi, captivante și interactive de a integra învățarea în ziua școlii copiilor dvs., în special în afara orelor de școală. Când îi întrebați pe copii cum le-a trecut ziua sau când treceți la teme, ascultați domeniile / subiectele în care observați o mică ezitare sau frustrare și luați notă. Acestea sunt oportunități pentru dvs. de a crea un mod mai distractiv, nou de învățare în jurul subiectului. Aveți nevoie de ajutor pentru a veni cu idei? Intră într-o sesiune bună de brainstorming cu câțiva prieteni (sau implică-ți copiii) în proiectarea ideilor de jocuri sau vizionarea videoclipurilor care încorporează unele dintre abilitățile de învățare cu care ar putea avea dificultăți. Ideea de aici este să încurajezi învățarea și distracția împreună … s-ar putea să fii surprins și de ceea ce înveți!

Stabiliți bucuria ca intenție.

Pe măsură ce ne apropiem de un nou an școlar, sugestia mea este ca noi, ca părinți, să stabilim intenții de bucurie în acest an școlar. Să ne asigurăm că râdem, ne jucăm și ne conectăm cu dragoste la copiii noștri, arătându-le modul în care interacțiunile noastre între ele ne alimentează sufletul.

Faceți o capsulă de timp COVID

Un clasic care ar putea reveni în acest an este „capsula timpului.” Fiecare copil și adolescent ar putea avea o idee pe care și-ar dori să o includă, care îi poate ajuta pe viitorii studenți să înțeleagă cum a trăit pandemia. Puneți-i să includă modalitățile lor preferate de conectare prin COVID, amintirile preferate și poate meme-ul lor viral preferat. O altă modalitate de a deveni creativi este să le faceți casete video cu dansuri TikTok și provocări pe care le-au învățat!

Începeți o nouă tradiție

O activitate distractivă pentru gradinita până în clasa a treia este să “crești un tricou cu mine”. Obțineți o cămașă pentru adulți de mărimea L cu anul absolvirii liceului pe partea din față. Apoi, pe partea din spate, folosind cerneală lavabilă, puneți-i amprenta de mână și 2021. Apoi, în fiecare an după aceea, adăugați amprenta de mână și anul.

Faceți o listă de sarcini distractive

Nu pierdeți puținul timp liber pe care îl aveți în fiecare zi (între serviciu și școală) încercând să vă dați seama ce veți face pentru distracție. Păstrați-vă bucuria la cerere. Puneți la dispoziție o listă de lucru cu activități și experiențe – așa că sunteți pregătiți să mergeți ori de câte ori vă distrează! Încercați să păstrați o listă împreună cu activitățile care se potrivesc tuturor, astfel încât să aveți puțin timp necesar pentru a pierde la dezbatere.

Reflectă cu speranță și recunoștință

Implicați copiii în activități reflexive scriindu-le două scrisori. În prima scrisoare, puneți-i să își scrie o scrisoare despre cât de mândri sunt că au trecut prin anul școlar trecut și au depășit orice provocări sau probleme. În a doua scrisoare, puneți-i să scrie despre speranțele, visele și obiectivele lor pentru acest an, pe care să le poată sigila și citi în ultima zi de școală.